Tjusigt värre



Då har jag och sambon besökt  skånest sydligaste punkt (nästan), Trelleborg. Det tog ett tag att köra men det tyckte jag att det var värt!! Titta så fint det är. Jag är vrålnöjd! Nu ska det bara målas vitt också ska det på rundstavar och tyg.
Och ett handfat såklart. Tror att det kommer bli supermysigt.
Imorgon ska Emil vara ledig. Han ska göra lite mer finlir. Sätta listerna runt dörren och få upp spottarna i taket.
Så sade han att han skulle tappa upp ett bad lagom tills jag kommer hem och champagnen skulle han lägga på kylning. Han är ju bara underbar min aldeles egen söt.
Så i morgon ska det bubblas som bara den. Både i karet och i glaset.
Ha en underbar kväll av det som återstår av den!

Puss å kram
Emma

Midnattstankar (nästan)


Dörren, sett från hallen.

Idag satte älsklingen in dörren till toaletten!! Så fint det blev. Ser ni färgen på dörren är identisk med den nya färgen på karmen! Tyvärr är andra sidan av dörren inte lika fin i färgen. Den har gulnat sjukt mycket. Så jag har bestämt mig för att måla om den sidan. Men den andra ska jag låta vara med sina små skavanker.
Tycker själv att den är jättefin.

I morgon ska jag och Emil åka till Höllviken (Trelleborg) och köpa ett litet avlutat skrivbord som jag hittat på Blocket. Det ska få agera tvättställ på toaletten! Ska måla det vitt hade jag tänkt mig. (Spännande).

Röntgen idag gick väl ganska bra... Läkaren hittade inga stenar i gallblåsan. Men sa ja. Vad är det då som gör så ont?? Sååå frustrerande. Kan vara början på gallsten och då ser man inte det på röntgen. Så då får jag komma tillbaka om en månad igen och gå igenom samma procedur. Jag blir galen. Om det här bara är början. Hur ska det då sluta??

Jobb i morgon och jag lääängtar. Haha. Skönt att gå till jobbet så kan man tänka att man är frisk och mår bra och så blir man bra juh! Svårare än så är det väl inte eller?

Men nu ska vovven rastas en sista gång innan det är dags för att lägga huvudet på kudden och somna sött.

Puss puss på munnen alla söta



Dörren, sett innifrån toaletten. (Ser här även de färdiga fogarna).

FINT



Ännu en tisdag... Tog ett litet kort på min nyinköpta stol som jag fyndat på Tradera. 200 riksdaler för denna skönhet.
Den ska få pryda sin plats i badrummet. Tänkte ha den som liten förvaringshylla eller något. Man kan ju alltid lägga en bunte handdukar på den.
Det är en allmogestol från Norrbotten. Ni som inte vet. Jag älskar när dem är så enkla!!
Rörmokaren var här igår (på tiden) och kopplade in vårt badkar!! Heeelt underbart.
Jag tog den första riktiga duschen igår. Tryckte på knappen på LCD-Skärmen och vips så studsade det klara tomer från högtalarna som sitter under badkaret! Det var juvligt att duscha och lyssna på musik!
I morgon ska jag på röntgen för min mage. Ush vad nervös jag är för det. Förstår inte alls varför. Det är ju bara skönt så att dem kan "åtgärda felet" haha.

Jag hittade en sida där man kan göra så att fotona ser gamla ut! Hel underbart fint blev det! se själv!



Vi ses i morgon! Puss Puss

Målning och bra musik



Har målat karmen till toalettdörren färdig nu. Var i Höganäs på Kullabygdens bygnadsvård och köpte linoljefärg.
Helt underbart att måla med  det. Färgen är pärlgrå och alla våra lister och dörrar ska så småningom ha den färgen. Den är helt underbart fin! Den bryter av det vita så det blir en helt underbar kombination.
 Förhoppningsvis kommer rörmokaren i morgon. Vi har väntat på honom nu i över en vecka. Men antingen så hör han inte av sig eller så har han häcken full fast att vi har bestämt tid.
Hmm...hantverkare och man har redan vant sig vid att deras schema är rörliga.
Sitter och lyssnar på världens underbaraste musik. Från filmen Oh brother where ert thou. Som för övrigt den också är superbra!! Tänkte jag skulle lägga in låten från youtube. Vet inte om hur man gör så man får bilden i bloggen. Men jag kan ju lägga in en länk. Lyssna!!! För den är helt underbar!!!

http://se.youtube.com/watch?v=htSXKYs8sQM
Puss Pusss

Tripp trapp - Stairway to heaven



Idag kom min pappa med en som jag tyckte, briliant idè. Han tyckte att han kunde tillverka trappan till vår övervåning.
Och därför hade han också med sig broshyrer som vi kunde titta i.
Massor av förslag på olika sorters stänger, handledare, knoppar osv. Så vi måste ju bläddra igenom och komma fram till hur vi vill ha det. Jag och sambon.
Det är minsann inte det lättaste. Jag har surfat runder lite och tittat på vad det finns för olika utförande på spiraltrappor. Många är väldigt tidstypiska 2000-talet. Vilket jag helst inte vill ha. Vi har ju diskuterat spiral tidigare men aldrig riktigt hur den ska se ut. Så hittade jag denna bilden! Visst är den väl fin?
Verkligen gammalt möter nytt. Föll mig i smaken som handen i handsken!
Till en av bilderna stod det stairway to heaven. Och det passade väl bra även till denna trappen. Känns som att man är på väg till himmlen! (typ) haha
Vi får väl se hur det blir och vad vi kommer fram till.

Idag var det också begravning. Inte riktigt lika skoj. Men den blev väldigt fin och ljus. Vackra sånger och
en bra präst höjde också det hela lite.
Mina låtar blev bra och jag lyckades samla mig så att jag kunde sjunga ordentligt.
Ett sista farvär till min kära mormor!
Sov gott

Hej Hopp




Ett litet ljus för alla mina nära som jag mist. På onsdag ska vi begrava mormor och det kommer bli tufft. Jag ska sjunga två låtar också. Vi får se om hur det blir med det. Kanske blir snyftningar mellan varje vers.
Nej, det ska nog gå bra. Men jag längtar inte direkt dit.

Den 24:e februari är det storseans. Det går till på det sättet att man kommer oanmäld. Betalar 80 kr och sätter sig som en helt vanlig publik. Längst fram står ett medium. Och han får kontakt med olika själar och berättar för
de som berörs öppet.  Jag ska dit! Och det längtar jag verkligen till. Jag har till och med bokat
en privat sittning. Ifall att han kanske inte berättar något för mig.
Han hinner ju inte med alla.
Ni får tycka vad ni vill ni som läser detta. Men jag VET att man kan få kontakt med sina anhöriga. Jag vet att själen lever vidare efter döden. Och därför struntar jag i vad andra tycker om mitt tänkande.

TENERIFE
Igår kväll kom  mina kära föräldrar hem från Tenerife! Jag har ju helt glömt att berätta att dem fick en resa dit i julklapp av mig och min lillebror. Det var en oförglömmlig julafton med glädjetårar i floder.
Jag älskar mina föräldrar och igentligen är dem värda mycket mer än en fjuttig resa. Men det var ett
litet sätt att tacka dem för allt som dem ställt upp och gjort för oss.

Sov gott alla PUSS

Magvärk och renovering ...


Vällingklocka vunnen auktion på Tradera

Idag har magen gjort ont igen. Som tur är så har jag fått en tid på röntgen den 28:e Januari. Vi får se om det är gallsten jag har och hur dem ska åtgärda det. Vad det än är så hoppas jag att läkarna kan rätta till det på
studs för jag är trött på att ha sådana problem med magen. Det är en smärta utan dess like. En smärta som är oförklarlig. Och när den kommer vill jag i princip bara lägga mig ner och dö. Ungefär så känns det.

Nog pratat om den dumma magen. Jag satt en sväng på Tradera nu i kväll. Har inte tänkt på att man kan köpa inredningsprylar där. Jo men Visst!! Till min stora glädje *haha* Lyckades vinna (köpa) en så underbart fin vällingklocka!
Jag blev förtjust i den från aldra första början. Och till ett så billigt pris. Endast 140 kr. Det var väl verkligen ett fynd eller?

Mellan varven av soffvilandet har jag också försökt att hjälpa Emil i den mån jag orkat med klinkern i badrummet. Jag fick den stora äran att hammra sönder klinkern så att vi kunde lägga dem vid fallet. Alltså där badkaret ska stå.
Så allt jobb för att det inte ens kommer att synas. Det är lite synd, för jag tyckte att det blev riktigt fint!
Inte så dum min idè där tycker jag.
Vi har dessutom lagt det så att man ska kunna ta bort badkaret och i stället ha dusch om man nu vill det.
Men så länge jag får bestämma så blir det BADKAR!

Här kommer lite fler bilder från badrummet. Nu är det bara fogning som återstår. Sen får vår kära rörmokare komma och koppla allt vad han ska så att vi till slut kan ta det där efterlängtade bubbelbadet.

Puss Puss Emma


Klinkar govet (eller vad det heter?)



Lägger pussel runt brunnen.



Så fint blev det !

Dagens fynd



Ja. Idag har jag och Mina kört Helsingborgsområdet runt för att jaga loppisbutiker och antikhandlare. Det var inte lätt att hitta alla ska jag säga trots hjälp utav GPS.  När hon i skärmen vrålar gör en u-sväng, mitt i en fyrvägskorsning med trafikljusen så blir man lite smått irriterad.
Jag var på jakt efter ett bord som antingen är vitt eller som går att måla vitt. Det är tänkt som toalettmöbel. Som jag sedan vill kunna koppla ett handfat på. Jag är inte så förtjust i alla de nya möblerna det finns till badrum och toalett. Så jag tycker att vi ska ha ett gammalt. Sen ville jag hitta en spegel som är sådär lagom stor med en bredare ram. Och även den vit. Har tänkt snickra ett skåp till och göra mig ett eget spegelskåp. Vet inte om ni minns, men tidigare har jag visat bild på ett sådant som jag ville ha på toaletten men det kostade 4000. Lite mycket tycker jag så det borde man kunna fixa för en lite billigare peng.
Men som det alltid är när det är något spesifikt man är ute efter så hittar man det aldrig.
Med mig hem fick jag idag tre små kryddburkar och en jättefin hushållsvåg från Eskilstuna i orginalkartong,
 Synd att jag inte hittade vad jag letade efter. Men jag ser fram emot att sätta de här fina tingen i vårt kök när det är färdigt.

Hoppas att er helg har varit fantastisk!

Många Kramar Emma

Sinnessjukt!



Tittade på dokumentär på tv4 om USA och deras sätt lära barn att skjuta med automatvapen.
Man blir mörkrädd. Inte konstigt att det händer så mycket dödsskjutningar på skolor osv.
Dem lär barnen skjuta redan vid sex års ålder. Och man såg på dokumetntären att barnen var högt exalterade när de fick avfyra. Förstå att 3000 barn om året dör pga vapeninnehav i hemmen i USA.
Man borde tycka att statistiken talar emot att då lära dem att hantera och verkligen uppmuntra till att använda vapen.
Tycker att man som förälder är totalt ansvarslös om man tillåter det.
Varför ska man uppmuntra våld??
Nej. Jag kan verkligen inte förstå deras sätt att tänka...
Eller. Vad tycker ni?

Kram å Godnatt Puss

Onsdagsmys



Tidigare i kväll hade jag och älsklingen en romantisk middag för två med Spagetti Bolognese på menyn haha.
Man måste ju förgylla vardagen lite. Och eftersom det var första arbetsdagen efter semestern idag så kändes det extra viktigt. Allt mitt prat om sommaren igårkväll gjorde att världen slog revolt.
Ner från himlen damp det 5 cm snö.
Och kvar ligger den som en vit matta. Trots min längtan efter värmen kan jag inte annat än njuta. 
Direkt jag kom hem idag tog jag Pajas på en riktig långpromenad. Solen sken och himlen var klarblå. Snön kramades under skorna för vart steg jag tog. Mmmm jag älskar vinter.
Har eldat i kaminen hela kvällen och snart ska jag krypa ner under täcket  och somna till den knastrande elden.
Hoppas att eran dag varit lika sjön som min!

Godnatt!! Kramen och en Puss

Sommarlängtan = Bilar



Min älskade Honda som jag sent kommer glömma.


Sitter i tankar som får mig att drömma om sommar och sol, hav och stränder. Men framförallt vinden i håret, ljudet av motorn och känslan av att sväva fram över vägarna med sädesfälten på båda sidorna om vägen som vajar lugnt och ger med sig en doft som bara sommar kan lukta!
Att det kan vara så underbart att köra bil. En fin bil framförallt. Det ger en känsla av frihet. Jag saknar min lilla söta Honda del sol så in i vassen! Sålde den när vi köpte huset. Den kostade lite mer än vad den smakade (tyckte jag då). Dyr försäkring och dyr att köra. Min Galant får rulla i sommar, jag får köra med T/D (tvärdrag) och låtsas att det är en cabbe.

Men när renoveringen är färdig ska jag nog införskaffa mig en liten fin sommarbil igen.  Tills dess får jag nöja mig med Emils vrålåk. Som jag från början inte var ett dugg förtjust i.
Ända uppe i Gävle var vi och hämtade den. Och han tycker ju om den men..hmm...nja..jo nu är den ganska okej. Jo jag får erkänna att jag tycker om den faktiskt haha.. Men det hade inte skadat om det var en cabbe.
Innan tyckte jag att han hade bytt ner sig enormt. Hade helst sett att han köpte en ny supra i stället. Han krockade sönder den andra. (En oljefläck rakt över vägen som gjorde att han fick sladd.) En du j-la lastbil som hade stått och läckt utanför hans jobb och brandkåren hade inte lyckats sanera ordentligt.

Nu är Jul och nyår över. Så nu får det gärna bli vår och sommar!! Men jag får nog vänja mig vid tanken att det kommer dröja tills dess.

Gott nytt år!
PUSS


Emils gamla supra..mm saknar lite.




Emils chevelle.


Se, se, se !!



Det har hänt så mycket i badrummet!! Jag har bara inte varken haft ork eller lust att ta bilder och sätta mig här och lägga in. Det har ju som ni vet inträffat en del jobbiga och hämska saker.
Men nu äntligen lite uppdatering. Innan kaklet komm upp, som inte är riktigt färdigt än så har vi rollat, rollat och åter rollat väggarna med primer och tätmembran.
Det är väldigt kruxigt och trixit att kakla. Speciellt på diagonalen som vi då givetvis har valt att ha det på.
När man ändå är igång... varför välja den enkla vägen. haha..
Har kaklats här hemma idag också, och halva sista väggen är kvar. Så i morgån blir det nog färdigt med väggarna.
Sedan är det golvet. Det blir en historia för sig eftersom vi valt extremt stora klinkerplattor och ska kunna komma på ett bra sätt att fixa dem vid fallet.
Mitt förslag är att ha sönder en eller två plattor och lägga skärvorna runt bunnen. Tror inte det blir snyggt att lägga mosaik runt. Men det kommer ju inte synas ändå eftersom badkaret kommer att stå över.
Fast jag är väldigt petig.
Nu ska jag joina Emil i soffan och snart är det läggdags!
 
Ha det underbart allesammen
PUSS


     
1:a bilden: Två lager Primer
2:a bilden: fiberrämsa i alla hörn samt speciella dukar vid rör, brunn, vatten avlopp.
3:e bilden: Hela badrummet är sedan rollat med tre lager tätmembran.
(PS: Jag hoppas att ni vet att ni kan förstora bilden genom att trycka på den.)

RSS 2.0